ICT beheer op zonne-energie

Ook in crisistijd kan de verduurzaming van onze ICT diensten doorgaan

Neem contact op

Op het moment dat de meeste van onze specialisten vanuit huis uw ICT omgeving beheerden ontstond er voldoende ruimte in de lege gangen van het Micros gebouw om op een veilige afstand een heus zonnepark op het dak aan te kunnen leggen. Maar liefst 162 panelen vonden hun weg naar boven en voorzien nu uw internetdiensten van zonne-energie. Door de zonnige periode hebben we in de eerste 2 weken direct 3650 kWh kunnen opwekken.

Verwachte zonnekracht:

  • 162 AEG zonnepanelen
  • Oost-/ West opgesteld
  • Piekvermogen 52.650 Watt
  • Jaaropbrengst 44.750 kWh

Ruim voldoende om Micros en alle processen binnen de datacenters het hele jaar van energie te voorzien en een groot deel van onze buren ook groene vingers te bezorgen.

We zijn blij dat in deze crisisperiode de verduurzaming toch door kan gaan. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het terugbrengen van het energieverbruik in de datacenters en op kantoor. Door het vervangen van minder zuinige hardware, verduurzamen van de koeling, inkoop groene stroom, aanbrengen van led verlichting en elektrificeren van het wagenpark hadden we al mooie stappen kunnen zetten. Het zonnedak is uiteindelijk toch wel de kroon op het werk. Met trots kunnen we melden dat we onze ICT diensten naast volledig gecertificeerd nu dus ook duurzaam kunnen aanbieden!

Al meer dan 35 jaar uw partner in ICT