MKB Fonds en Uniserver nemen gezamenlijk Micros Internetdiensten over

Unieke samenwerking tussen private partij en investeringsfonds

Neem contact op

Alkmaar/Amstelveen/Schiedam, 28 oktober 2020 – De Nederlandse clouddistributeur Uniserver neemt samen met participatiemaatschappij MKB Fonds Micros Internetdiensten uit Schiedam over.

Deze overname, waarbij Uniserver als private partij het initiatief nam en bij het traject samenwerkt met MKB Fonds, is uniek voor Nederland. Op basis van de overnameovereenkomst neemt Uniserver de cloudinfrastructuur van Micros over en zal MKB Fonds de Micros-organisatie toevoegen aan haar deelneming Futureproof Group, een specialist in ICT-diensten, en de dienstverlening aan de klanten van het bedrijf voortzetten.

Micros is al bijna 40 jaar een partner in moderne ICT-vraagstukken. Sinds de start in 1981 in Schiedam, is de onderneming uitgegroeid tot een belangrijke IT-dienstenleverancier. Daarbij biedt Micros een totaaloplossing, inclusief cloud- en hostingdiensten, netwerkoplossingen, werkplekbeheer en security. Micros heeft in de loop van de tijd een sterke positie opgebouwd in opleidingsinstituten, lokale overheden en handelsbedrijven.

“Een echte win-winsituatie”, aldus Ronald Bezuur, oprichter en managing director van Uniserver dat al twintig jaar actief is op het gebied van Infrastructure as a Service-, workspace- en multicloud-diensten. Uniserver heeft in die periode een sterke positie opgebouwd in het leveren van een breed pakket van diensten aan system integrators en is marktleider in de managed service provider-markt. “We merken dat veel van onze bestaande maar ook nieuwe partners op zoek zijn naar een volgende groeifase of exit. Door de infrastructuur eruit te lichten en klanten en dienstverlening bij gespecialiseerde partners onder te brengen zien we de mogelijkheid om deze groei of een exit te versnellen. We zien veel potentie in deze aanpak, waarbij we samenwerking zoeken met veel verschillende partners. Deze overname past in onze groeidoelstelling en onze ambitie in het creëren van een ecosysteem, waar we samen met onze partners verder kunnen groeien. We zijn er trots op dat we dit samen met MKB Fonds hebben kunnen realiseren. Zij zijn indirect al een langdurige IT-partner.”

Emiel Havinga, partner bij MKB Fonds is ook enthousiast over de samenwerking met Uniserver en Micros: “In de markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van een trend naar verdere consolidatie. Een gefragmenteerde markt als deze leent zich goed voor een groeistrategie zoals we die nu bij Micros hanteren. We zien dat de behoefte tot groepsvorming groot is en de samenwerking met Uniserver om Micros over te nemen is daar een perfect voorbeeld van.”

Leo Verhart, oprichter en eigenaar van Micros, geeft aan dat het na bijna 40 jaar tijd is voor het bedrijf om zich aan te sluiten bij een grotere speler. “Op die manier kunnen we klanten en medewerkers continuïteit en kwaliteit bieden in een sterk consoliderende markt. Micros heeft altijd gestaan voor hoge klanttevredenheid, persoonlijke contact en het bieden van totaaloplossingen. Door ons aan te sluiten bij Futureproof Group en het platform over te dragen aan Uniserver groeien onze klanten en medewerkers mee en kunnen we ons verder ontwikkelen in de cloudmarkt.”

40 jaar moderne ICT oplossingen met persoonlijke aandacht